12:17 - HACI KAHVECİ VE AYHAN ALPTEKİN’E TRABZON DERNEKLER FEDERASYONUNDAN ZİYARET
08:40 - BOLŞEVİK ZULMÜ VE AHİSKA TÜRKLERİ
14:41 - CAHİL, CEHALET
11:18 - BEŞİKDÜZÜ AÇIK CEZAEVİNDEN KAÇAN FİRARİ YAKALANDI
17:39 - ŞALPAZAR’NDA PALETLİ AMBULANS VAKFIKEBİR’E GİTTİ
17:07 - İSTANBUL’ DA HAMSİ FESTİVALİ
07:08 - ALİ CORA HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIM
16:03 - EYNESİL’DE YANGIN
14:56 - SAMSUN’A ŞIRNAK’TAN ACI HABER
14:35 - BAŞHEKİM YARDIMCISI GÖREVİ BAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ
Yeni vergiler TBMM Genel Kurulu’nda dün akşam görüşüldü. Kamuoyunda tatil vergisi olarak bilinen konaklama vergisi, AK Parti milletvekillerinin kabul edilen önergesi ile yeniden düzenlendi.
Geceleme başı sabit olarak alınması planlanan konaklama vergisinde sistem yüzde 2 olarak değiştirildi. Cumhurbaşkanı, bu oranı bir katına kadar artırmaya, yarısına kadar indirmeye, bu sınırlar içinde farklı oranlar tespit etmeye yetkili olacak.
Faturada gösterilecek indirim yapılamayacak
Buna göre otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, misafirhane, kamping, dağ evi, yayla evi gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmeti ile bu hizmetle birlikte satılmak suretiyle konaklama tesisi bünyesinde sunulan yeme, içme, aktivite, eğlence hizmetleri ile havuz, spor, termal ve benzeri alanların kullanımı gibi hizmetler konaklama vergisine tabi olacak.
Konaklama vergisi, konaklama tesislerince düzenlenen fatura ve benzeri belgelerde ayrıca gösterilecek. Bu vergiden herhangi bir ad altında indirim yapılamayacak.
Öğrenci pansiyonları muaf tutuldu
Öğrenci yurtları, pansiyonları ve kamplarında öğrencilere verilen hizmetler, karşılıklı olmak kaydıyla yabancı devletlerin Türkiye’deki diplomatik temsilcilikleri, konsoloslukları ve bunların diplomatik haklara sahip mensupları ile uluslararası anlaşmalar gereğince vergi muafiyeti tanınan uluslararası kuruluşlar ve mensuplarına verilen hizmetler konaklama vergisinden istisna tutulacak.
Bir ay içinde vergi dairesine beyan edilecek
Konaklama vergisinde vergilendirme dönemi, faaliyet gösterilen takvim yılının birer aylık dönemleri olacak. Her bir vergilendirme dönemine ait konaklama vergisi, vergilendirme dönemini takip eden ayın 26. günü akşamına kadar katma değer Vergisi yönünden bağlı olunan vergi dairesine beyan edilecek ve aynı süre içinde ödenecek.
İnternethaber.com